poveste gdpr

Într-un oraș mic, undeva în inima Europei, exista o fabrică numită “Confidențialitatea”. Această fabrică nu producea nimic fizic, dar era locul unde se prelucrau cele mai prețioase comori ale oamenilor: datele personale.

Proprietarul fabricii, domnul J, era un om serios și responsabil. El știa că datele personale ale oamenilor sunt la fel de importante ca aurul sau diamantele. Așa că a angajat o echipă de specialiști pentru a se asigura că aceste date sunt tratate cu grijă și respect.

În fiecare dimineață, echipa se aduna în sala de ședințe. Acolo, domnul J le amintea regulile stricte ale fabricii: să nu împărtășească datele cu nimeni, să le protejeze de hackeri și să le șteargă atunci când nu mai sunt necesare.

Unul dintre specialiști, Z-ia, avea o misiune specială: să păzească poarta fabricii. Ea verifica fiecare persoană care intra sau ieșea, asigurându-se că doar cei autorizați au acces la datele personale.

Într-o zi, un bărbat necunoscut a venit la poartă. Avea o pălărie neagră și ochelari de soare. Z-ia l-a întrebat cine este și ce vrea. Bărbatul a spus că este un jurnalist și că vrea să scrie un articol despre fabrică.

Z-ai a fost precaută. Ea l-a întrebat de ce vrea să scrie despre fabrică și cum va proteja datele personale ale oamenilor. Bărbatul a răspuns că este important ca oamenii să știe despre importanța protejării datelor personale și că va respecta toate regulile.

Urmează exemlul!!!!

Fi responsabil ca domnul J, instriește personalul ca și în compania ta să fie o Z-ia care are grijă ca datele personale să fie prelucrate și păstrate în siguranță conform normelor legale în vigoare.